Borecetes-hagymás burgonyasaláta

Ez a saláta, egy egyszerűen elkészíthető, mindenki által ismert étel. Nálunk nagy kedvenc rántott hal mellé. Mint már azt az előző bejegyzésekben is írtam,  jelentkeztem a Tokaji borecetes receptversenyre, úgy gondoltam, kipróbálom sima ecet helyett, Tokaji furmint borecettel. Nem csalódtam, ezentúl így fogom készíteni, mert egy nagyon finom, zamatos, plusz ízzel járul hozzá ehhez a salátához a borecet.

Borecetes-hagymás burgonyasaláta

Hozzávalók 4-5 személyre:
1 kg újburgonya
1 fej lilahagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 kiskanál dijoni mustár
1 dl extra szűz olívaolaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál Tokaji borecet furmintból
só, bors
2 dl víz

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom, még melegen a szeleteket tálba halmozom, megsózom. A lila hagymát megtisztítva, szintén vékony karikára vágom, a petrezselymet megmosom, lecsepegtetem és nem túl apróra vágva, hozzáadom a burgonyához.
Kis tálkában az olívaolajat, a mézet,  borecetet, mustárt összekeverem, megborsozom és felöntöm vízzel, majd az egészet ráöntöm a burgonyára és jól összeforgatom, Hűtőbe teszem, kicsit hagyom, hogy összeérjenek az ízek és tálalás előtt újra, jól átforgatom. Sült, rántott húsok, halak mellé kínálhatjuk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás