Diós-narancsos sütemény

Ez a süti nem az én érdemem, hanem a páromé, de úgy gondolom, meg kell mutatnom, hogy más is elkészítse, mert nagyon egyszerű és finom. Igazi, “dobjunk össze gyorsan, valami finomat!” süti. Akár vendégvárónak is elkészíthetjük.

Diós-narancsos sütemény

Hozzávalók 25×35 cm tepsihez:
35 dkg liszt
20 dkg barna nádcukor
3 db tojás
3 db közepes alma
10 dkg vaj
1 db közepes narancs
10 dkg durvára vágott dió
1/2 cs sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
Az almákat meghámozva, durvára reszeljük és kinyomjuk a levét.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, vajjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal.
Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt almát. A narancsot meghámozzuk és a gerezdeket szétbontva hozzáadjuk a narancshúst is. Ha lazább szerkezetű tésztát szeretnénk, akkor a narancs levét nyomkodjuk ki, azt ne adjuk hozzá.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vajjal kikent tepsibe öntjük és a tetejét bőven megszórjuk durvára vágott  dióval. Előmelegített sütőben 190 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , ,

2 thoughts on “Diós-narancsos sütemény

  1. HajniZoli 2013-03-10 16:03 Reply

    Hasonlít az almás kenyérre, azt szoktam sütni, de feldobja a narancs és a narancshéj. Mentettem:-)

  2. Veronika Szabo 2013-03-11 23:06 Reply

    Az almás kenyeret nem ismerem, mi reszelt almásnak is hívjuk, de így a narancs nagyon feldobja 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás