Diós-sajtos ropogós

A tegnapi zelleres burgonyakrémlevesnél említettem, hogy a diós-sajtos ropogós receptjét a következő bejegyzésben hozom. Íme, itt is van.

Ez az egyszerű sajtos, nemcsak a krémlevesekhez illik tökéletesen, hanem vendégváróként is megállja a helyét. A két tésztaréteg között lévő, pirított dió, nagyon finom plusz ízt ad, az egyszerű sajtosnak.

Nagyon gyorsan elkészíthető, pillanatok alatt megsül, az íze pedig csodás. A családnak is nagyon tetszett, rögtön, másnapra is megrendelték.

Diós-sajtos ropogós

Hozzávalók:
vajas-leveles tészta
dió
tejföl
sajt

Ahogy, én készítettem:
Hozzávalók 20-22 darabhoz:
2 db Aldiban kapható vajas-leveles tésztalap
3-4 dkg dió
2-3 evőkanál tejföl
5 dkg sajt

Én az Aldiban kapható fagyasztott, vajas-leveles tésztalapokból készítettem, amiből két darabot használtam. Ez pedig úgy néz ki, hogy egy csomag 500 g/6db 10x20cm-es lapot tartalmaz.
A csomagban lévő lapok egyszerűen elválaszthatóak egymástól fagyosan és csak annyit olvasztok ki belőle, amennyire szükségem van. Mivel vékonyak a lapok, lisztezett gyúródeszkán, egymás mellé téve, nagyon rövid idő alatt kiolvadnak.

Diós-sajtos ropogós elkészítése

Elkészítés:
Először, a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg!
Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk.

A vajas tésztalapokat vékonyan elnyújtjuk, két egyforma darabra, az egyiket vékonyan megkenjük tejföllel, meghintjük a darált dióval, eloszlatjuk rajta.
A másik lapot ráhelyezzük, nagyjából ráillesztjük és a sodrófával egyszer átsimítjuk, hogy jól rátapadjon az alsó rétegre.

A második lap tetejét is megkenjük tejföllel és egyenletesen megszórjuk egy kevés sóval és meghintjük a reszelt sajttal. Kezünkkel rányomkodjuk és derelye, vagy tésztavágóval, késsel 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a hosszú csíkokat félbe vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben, 190 fokon, 10-12 perc alatt, szép aranybarnára sütjük őket.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás