Duplán sajtos, sajtos rúd

Ha gyorsan és egyszerűen elkészíthető vendégvárót akarunk készíteni, ez a vajas-leveles tésztából készülő, duplán sajtos, sajtos rúd tökéletes választás lehet. Ennél talán csak az az egyszerűbb, ha megvesszük az üzletben.

Annál finomabb lesz a sajtos rúd, minél karakteresebb sajtot használunk hozzá.

Duplán sajtos, sajtos rúd n

Duplán sajtos, sajtos rúd

Hozzávalók:
1 csomag (500g) vajas-leveles tészta (fagyasztott)
20 dkg sajt
1 dl tejföl

magkeverék a tetejére

Elkészítés:

A vajas-leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és az alsó felét megkenjük tejföllel, kissé megsózzuk, megszórjuk a reszelt sajt felével.

A tészta üresen maradt, felső felét ráhajtjuk a sajttal szórt alsó felére és néhányszor áthengergetjük rajta a nyújtófát.

A hajtott tészta tetejét is megkenjük tejföllel és rászórjuk a maradék sajtot, meghintjük ízlés szerint szezám, kömény, vagy bármilyen magkeverékkel.

Pizza, vagy derelyevágóval ízlés szerint vékonyan felvágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben, 220 fokon, 10-15 perc alatt, szép aranyszínűre sütjük.

Duplán sajtos, sajtos rúd

Duplán sajtos, sajtos rúd




Címkézve:, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás