Habos almás sütemény

Ez a recept a HammBekaplak! pályázat 3. receptje.

Habos almás sütemény

Hozzávalók a tésztához 8 személyre:
20 dkg átszitált finomliszt
10 dkg puha vaj
2 dkg élesztő
2 evőkanál langyos tej
1 tojássárgája
csipetnyi só
A töltelékhez:
1,5 kg alma
5 dkg vaj
10 dkg barna cukor
5 dkg mazsola (elhagyható)
csipetnyi őrölt fahéj
sárgabarack íz
a tetejére:
5 tojásfehérje
5 kiskanál cukor
1/2 citrom leve
Elkészítési idő: 30-60 perc  (könnyű)

Habos almás sütemény

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatom, hozzáadom a liszthez, beleteszem a tojássárgáját, a vajat, csipet sót. Összegyúrom a tésztát, majd kibélelem vele a sütőformát és elősütöm gázsütőben 190 fokon, 20 percig míg halvány aranyszínű lesz. A félig megsült tésztát kissé hűlni hagyom, majd megkenem barackízzel. Az almát megtisztítom, vékony szeletekre vágom, vajon, cukorral megpárolom, majd lehúzom a tűzről és hozzáadom a fahéjat. Rásimítom az elősütött tésztára.
A tetejére a tojásfehérjéket cukorral és a fél citrom levével kemény habbá verem. Rásimítom az alma tetejére, majd beteszem a sütőbe és alacsony hőfokon (160 fok) addig sütöm, míg szépen megpirul. Hidegen vizes késsel szeletelem, akkor nem törik a hab.

Amiben sütöttem: Pitesütő almás dekorral
Tálalás: Almás desszert tányér

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás