Halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető ebéd, vagy  vacsora lehet ez a halas fogás, amit az újhagymával pirított gomba tesz, még ínycsiklandóbbá.

 

Halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet fehér húsú halfilé
50 dkg gomba (erdei gombával finomabb)
1 nagy csokor újhagyma
5 dkg vaj
olaj, a hal sütéséhez
1 dl barna sör
1 tojás
liszt
2 gerezd fokhagyma
só, fehér bors

Elkészítés:
A halszeleteket szárazra töröljük, kisebb darabokra vágva, reszelt fokhagymával megkenjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint..

A sörtésztához a tojásból a sörből és lisztből, palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb masszát készítünk. Belemártjuk a halszeleteket és forró olajban megsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Az újhagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és vajon megpirítjuk, sóval, fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor a pirított gombát a rizsre halmozzuk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás