Házi csirkemájpástétom

Nagyon szeretjük a májas ételeket, főleg reggelire ezt a házi májpástétomot. Atinak, a suliba is szoktam csomagolni tízóraira. Szerencsére ezt Ő is szereti.

Gyorsan és egyszerűen el tudjuk otthon készíteni és sokkal kiadósabb, ha mi magunk készítjük, mintha a boltban vennénk. Ráadásul itt tudjuk mi kerül bele, ellentétben a boltival…..

Nagyon szeretjük, mikor a sütőből kiveszem a  frissen sült kenyeret és alig várjuk, hogy meghűljön, már kenjük is rá, és egy kis lila hagymával, csípős paprikával fogyasztjuk. Persze, nyáron jöhet hozzá a zamatos paradicsom is.

Házi csirkemájpástétom

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
3 db tojás
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanál őrölt majoránna
só, bors

Elkészítés:
A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük.
A szalonnát apróra vágjuk kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk és együtt pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát és egy csipet köményt.
A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk.
Közben a tojásokat megfőzzük és megpucoljuk.
A májat botmixerrel összemixeljük a tojásokkal együtt és beletesszük a mustárt is. Megkóstoljuk és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük. Hűtőben egy hétig is eláll.
Tálaláskor kenyérre kenjük, lila hagymával, csípős paprikával fogyasztjuk.




Címkézve:,

2 thoughts on “Házi csirkemájpástétom

  1. Karoly Horogh 2013-12-08 11:53 Reply

    Finomak ezek a receptek csak igy tovább köszi?

  2. Veronika Szabo 2013-12-08 12:52 Reply

    Örülök, hogy tetszenek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás