Húsvét – Kolbászos krémmel töltött tojás, kakukkfűvel

Még egy, nagyon egyszerű, töltött tojás receptet hoztam, amit friss kakukkfűvel tettem még finomabbá. Próbáljátok ki, az ünnepi asztalon a helye ennek a változatnak is!

Kolbászos krémmel töltött tojás, kakukkfűvel

Hozzávalók 2 személyre:
3 db tojás
5 dkg parasztkolbász
1,5 evőkanál tejföl
1 szál újhagyma
2 dkg vaj
2-3 ág friss kakukkfű
só, bors

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket.

A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek  a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.




Címkézve:, , ,

4 thoughts on “Húsvét – Kolbászos krémmel töltött tojás, kakukkfűvel

  1. Mrita 2012-04-08 11:13 Reply

    Nagyon guszták, és biztosan nagyon finomak, Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

    • veruss 2012-04-09 10:30 Reply

      Kedves Mrita!Én is kellemes Húsvétot kívánok! 🙂

  2. Ami 2012-04-09 06:38 Reply

    Már gondolni sem birok a főtt tojásra,de ezt szívesen megkóstolnám :)Kellemes húsvétot!

    • veruss 2012-04-09 10:31 Reply

      Szia Ami! Nektek is kellemes Húsvétot kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás