3 db tojás
2 vékony szelet házi, füstölt, főtt sonka
1 evőkanál ecetes tormakrém
1 evőkanál tejföl
2 dkg vaj
5-6 levél friss bazsalikom
só, bors
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A sonkához hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a tormakrémet, a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.
Címkézve:bazsalikom, házi sonka, Húsvét, töltött tojás, torma
Kedves Vera! Szeretnélek egy játékra meghívni, ha van kedved hozzá!Puszi!
Szia Ani!Megnézem, köszi:)