Kivi alagút

Kivi alagút

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg barna nádcukor
1/2 cs. sütőpor
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
1/2 citrom leve+reszelt héja (bio)
csipet só

A töltelékhez:
60 dkg kivi
50 dkg alma
10 dkg barna nádcukor
2 evőkanál búzadara
2 dkg vaj
1/2 citrom reszelt héja (bio)
1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a tojást a reszelt citrom héját és levét, a csipet sót és egy kanál tejfölt, összegyúrjuk
Miután összeállt a tészta, betesszük a hűtőbe addig, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelékhez a kivit és az almát meghámozzuk, a kivit össze aprítjuk, az almát lereszeljük és jól kinyomkodjuk a levét, hogy ne áztassa el a tésztát, majd összekeverjük az almát és a kivit, hozzáadjuk a cukrot,a vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és a búzadarát.A vajat hidegen kis forgácsokra szeletelve adjuk a töltelékhez.
A hűtőből elővesszük a tésztát, a kétharmadát kinyújtjuk, az őzgerinc formára helyezzük és belenyomkodjuk, majd a tölteléket egyenletesen belesimítjuk.
A maradék tésztát akkorára nyújtjuk, hogy befedje az őzgerinc forma tetejét. Ráhelyezzük, jól hozzányomkodjuk a széleken.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon (gáz sütőnél 190 fokon)
25-30 percig sütjük. Miután megsült, lekapcsoljuk a sütőt és hagyjuk benne kihűlni. Miután langyosra hűlt, tálra tesszük, de még hagyjuk rajta az őzgerinc formát, mert így mire teljesen kihűl, nagyon finom puha omlóssá válik a tészta, és nem törik. Szépen lehet szeletelni, kis porcukorral meghintve, friss kivi darabokkal tálaljuk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás