Kókuszos-csokis minirétes

Tulajdonképpen ez nem is rétes, csak úgy nevezem, mert nem rétestésztából készül, hanem vajas-leveles tésztából. De a vékonyra nyújtott, leveles formája miatt, pont úgy néz ki. Persze, ha valakinek szimpatikusabb, természetesen készítheti réteslapból is.

Ez a recept rendkívül könnyen elkészíthető, egyszerű és finom. Egyetlen negatívuma, hogy amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is tűnik. Sokféle töltelékkel készítettem már, ezek közül, most ezt a kókuszos-csokis verziót mutatom meg. 

Nagyon fontos, hogy a töltelékhez jó minőségű csokoládét használjunk, legalább 50% kakaótartalommal.

Kókuszos-csokis minirétes

Hozzávalók: (3 kis rúd)
1/2 csomag vajas-leveles tészta (3 lap)
2 tojássárgája + 1 a kenéshez
5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
5 dkg cukor
2 evőkanál mascarpone krémsajt
3-4 evőkanálnyi kókuszreszelék
1 evőkanál kukoricakeményítő
3 dl (házi) tej
1 evőkanál rum

Az Aldiban kapható fagyasztott, vajas-leveles tésztalapokból készítettem, amiből most 3 lapot használtam. Ez pedig úgy néz ki, hogy egy csomag 500 g/6 db 10x20cm-es lapot tartalmaz.

Mint azt az előző, vaníliás minirétesnél is írtam, a pudingot én mindig hagyományos módon készítem, mert a zacskós változatban van valami, amitől rosszul vagyok, valószínűleg, valamelyik adalékanyagra vagyok érzékeny. De nagyon egyszerűen, pillanatok alatt elkészíthető az itthoni változat, ráadásul még finomabb is!

Elkészítés:
Először elkészítjük a csokipudingot, amihez a tojássárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral és a keményítővel, majd beletesszük a rumot és a tejet. Folyamatosan keverve, forrásig melegítjük, míg besűrűsödik.  Miután kellően besűrűsödött, lekapcsoljuk és beletördeljük a csokoládét és folyamatosan kevergetve elolvasztjuk benne, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a mascarpone krémsajtot, amitől még selymesebb lesz a csoki töltelék.

Kókuszos-csokis minirétes

A vajas tésztalapot vékonyra nyújtjuk, majd a csokipuding egyharmad részével megkenjük, majd megszórjuk egy evőkanálnyi kókuszreszelékkel és a két szélét behajtva feltekerjük, mint a bejglit. Ugyanezt, megismételjük a másik két lappal is.

A kész rudakat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket megkenjük egy-két csepp tejjel elkevert tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük.

Miután a rétes rudak megsültek, langyosra hűlve felszeleteljük, egy pici porcukorral megszórva tálaljuk.

Kókuszos-csokis minirétes

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás