Málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon

Málnarózsás rizspuding mogyoróvajas talpon

Hozzávalók:
  A mogyoróvajas talphoz:
15 dkg darált keksz
5 dkg mogyoróvaj (lehet sima vaj is)
5 dkg porcukor
pici tej

  A rizspudinghoz:
1 l tej
15 dkg kerek szemű(rizottó)rizs
10 dkg barna nádcukor
10 dkg vaj
1 vanília rúd
víz

A málnakrémhez:
15 dkg málna
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor

Elkészítés:
A darált kekszet a mogyoróvajjal és a cukorral összedolgozzuk, egy pici tejjel lazítjuk, hogy formázható masszát kapjunk.
A rizst párszor átmossuk, majd annyi vízben amennyi ellepi, félpuhára főzzük.
Beletesszük a vajat és a cukrot. Egy másik edényben a tejet felforraljuk a vaníliával.
Mikor a rizsről elfőtt a víz, félig megpuhult, akkor óvatosan hozzá adagoljuk a felforralt tejet és lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A málnát villával összetörjük, a mascarpone-t habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az összetört málnát és jól összekeverjük.

Összeállítás:
Egy magasabb falú tál aljára szórunk egy kis darált kekszet, hogy ne ragadjon le a sütemény. Majd egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, erre rákanalazunk ízlés szerint egy réteg rizspudingot.
A málnás mascarponét beletöltjük habnyomózsákba és ennek segítségével, rózsákat nyomunk a rizspuding tetejére. Majd az egészet jól lehűtjük, majd szeleteljük, és friss málnával, menta, vagy citromfű levélkével díszítjük.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás