Marharagu spárgával

Marharagu spárgával

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg marhahús (lapocka vagy nyak)
6 dkg bacon, vagy füstölt szalonna
1/2 csokor zöld spárga
1 csokor újhagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db zöld paprika
2 db közepes paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál kacsazsír
1 teáskanál liszt
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt kömény
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát vékonyan felszeletem, az újhagymát centis darabokra vágom, a paprikát ujjnyi vastagra, a zöldpaprikának az erét is eltávolítom, hogy ne legyen nagyon erős, a paradicsomokat gerezdekre, a spárgát pedig 2 centis darabokra vágom. A bacon szeleteket két ujjnyi szélesre szeletelem, kisütöm a zsíron, majd a vékony csíkokra vágott marhát, hagymát és fokhagymát is hozzáadom, és együtt pirítom. Sózom, borsozom, és meghintem majoránnával és köménnyel.

Marharagu spárgával

Miután a hús kissé megpirult, hozzáadom a lisztet, ezzel is pirítom pár percig, majd felöntöm egy kevés vízzel és fedő alatt puhára párolom. Ilyenkor, ha a hús nem akar puhulni, cselhez folyamodom, beleteszem a kisebbik kuktába és fél óra alatt, puha, omlós lesz a hús. Majd visszateszem a magasabb falú serpenyőbe és úgy folytatom a főzést. Mikor a hús már kellően megpuhult, hozzáadom a többi zöldséget és pár perc alatt készre főzöm. Szeretem, ha a zöldségek ressre, azaz roppanósra párolódnak, mert így még megőrzik vitamin tartalmukat és van mit harapni az ételben. Rizskörettel tálalom.




Címkézve:, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás