Mentás almafelfújt (2. verzió)

Ez a recept ugyan az, mint az előző, annyi különbséggel, hogy egyben, pite sütő formában sütöm.A recept a HammBekaplak! oldalán itt található.

Mentás almafelfújt (2. verzió)

Hozzávalók a tésztához 6-8 személyre:
20 dkg liszt
10 dkg puha vaj
8 dkg cukor
1 dkg kakaópor
1 tojás
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
80 dkg alma
3 tojás
1 evőkanál liszt
10 dkg barna cukor
1 cs vaníliás cukor
3 dkg vaj
1/2 citrom reszelt héja
1,5 dl tejszín
1 csokor friss mentalevél
2 cl almapálinka (Dunai Hajós)

Elkészítési idő: 30-60 perc  (könnyű)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőbe téve pihentetem egy-két órát.
A töltelékhez az almát megtisztítom, vékonyan felszeletelem, serpenyőben, vajon megpárolom, majd kihűtöm. A tojás sárgákat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverem a kanál lisztet, beleteszem a reszelt citromhéjat, a tejszínt és az apróra vágott friss mentát, és az almapálinkát. Hozzáadom az almát és óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tésztát kinyújtom, kibélelek vele egy pite sütő formát, megtöltöm az alma töltelékkel, majd 3 db almát felszeletelve ráteszek a tetejére.A széléről a tásztát visszahajtogatom. Előmelegített sütőben közepes hőfokon (190 fok) kb. 35-40 perc alatt megsütöm. Érdemes alufóliával bevonni a tésztát a szélén, mert akkor a tészta finom puha lesz.

Amiben sütöttem: Pitesütő almás dekorral
Tálalás: Almás desszert tányér

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás