Mentás almafelfújt

Ez a recept a HammBekaplak! pályázat 4. receptje.

Mentás almafelfújt

Hozzávalók a tésztához 6-8 személyre:
20 dkg liszt
10 dkg puha vaj
8 dkg cukor
1 dkg kakaópor
1 tojás
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
80 dkg alma
3 tojás
1 evőkanál liszt
10 dkg barna cukor
1 cs vaníliás cukor
3 dkg vaj
1/2 citrom reszelt héja
1,5 dl tejszín
1 csokor friss mentalevél
2 cl almapálinka (Dunai Hajós)

Elkészítési idő: 30-60 perc  (könnyű)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőbe téve pihentetem egy-két órát.
A töltelékhez az almát megtisztítom, vékonyan felszeletelem, serpenyőben, vajon megpárolom, majd kihűtöm. A tojás sárgákat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverem a kanál lisztet, beleteszem a reszelt citromhéjat, a tejszínt és az apróra vágott friss mentát, és az almapálinkát. Hozzáadom az almát és óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tésztát 6 egyenlő darabra osztom, egyesével vékonyra nyújtom és kibélelem a formákat, úgy, hogy ráhagyok annyi tésztát, amit miután a formát megtöltöm az alma töltelékkel ráhajtom a tetejére. Ráteszem a sütőformák tetejét. Előmelegített sütőben közepes hőfokon (190 fok) kb. 35-40 perc alatt megsütöm.
Melegen, vanília fagylalttal tálalom.

Amiben sütöttem: Mázas almasütő
Tálalás: Mázas almasütő + almás desszert tányér

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás