Mentás-citromfüves körtefelfújt

Ha megmarad a kalács, ne dobjuk ki, készítsünk belőle egy kis gyümölccsel és fűszernövényekkel, ízletes felfújtat. Ez a finomság is, szikkadt kalácsból, körtéből, menta és citromfű ízesítésével készült.

Mentás-citromfüves körtefelfújt

Hozzávalók 4-6 személyre:
1/2 szikkadt kakaós kalács
4 db körte
4 db tojás
15 dkg barna nádcukor
2 evőkanál liszt
10 dkg vaj
1/2 citrom héja
1,5 dl tejszín
2 cl vilmoskörte pálinka
1-1 kis csokor menta ill. citromfű levél
1 db vanília rúd

Elkészítés:
A kalácsot felszeleteljük,  megpirítjuk mindkét felüket, majd egy kivajazott, magasabb falú sütőedényt kibélelünk velük.
A körtéket meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, felszeleteljük.
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliával és a citrom héjjal habosra keverjük, hozzáadjuk a körtepálinkát, beleszitáljuk a lisztet, az aprított mentát és citromfüvet, és a tejszínt. Majd beletesszük a felszeletelt körtét.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Ráöntjük az egészet a kalácsokra, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon (gáz sütőnél 190°C) kb. 35-40 percig sütjük.

Mentás-citromfüves körtefelfújt

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás