Panna Cotta karamell öntettel

Ezt az olasz desszertet, ami nem más, mint egy tejpuding, szerintem nem kell bemutatnom, valószínű mindenki hallott már róla, illetve van, aki kóstolta is. Elkészítését tekintve, nem egy ördöngösség, viszont egy “keveset” ( körülbelül 6 órát) várni kell az eredményre, míg a hűtőben kellőképpen lehűl, hogy fogyaszthatóvá váljék. Ezért is érdemes legalább fél nappal előbb elkészíteni.

Tálalásakor érdemes, valamilyen bogyós gyümölcsből készülő öntetet kínálni hozzá, például eper, málna, ribizli. De nagyon finom, egy egyszerű karamell öntettel is.

Panna Cotta karamell öntettel

Hozzávalók 2 személyre:
250 ml tejszín
150 ml tej 3,5% (nálam házi)
3 csapott evőkanál cukor
3 db zselatinlap
1 csipetnyi vanília őrlemény, vagy vanília rúd kikapart belseje

A tejszínt és a tejet a cukorral és egy vanilía rúd kikapart belsejével felforraljuk. Én vanilia őrleményt használtam.
Miután felforrt, kissé hagyjuk hűlni, majd beletesszük a zselatinlapokat és kevergetve felolvasztjuk benne.

Ha valakit zavarnak a vanília fekete darabkái, nyugodtan átszűrheti.
Kiöblített formákba öntjük és miután kihűlt, a hűtőbe téve 5-6 órán keresztül dermesztjük.

Tálaláshoz használhatunk bármilyen gyümölcsös öntetet, karamellt, vagy csokit.
Én a karamellt választottam, mert nagyon szeretjük.

a karamell öntethez:
6 evőkanál cukor
1,5 dl tej (házi)
4 dkg vaj

A cukrot, megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, simára keverjük vele, majd apránként hozzáadjuk a tejet és addig forraljuk, folyamatosan kevergetve, míg teljesen simává nem válik.
Hideg vízbe téve az edényt, folyamatosan kevergetve, visszahűtjük.

Tálaláskor a formákat egy-két percre forró vízbe állítjuk, hogy elváljon a puding az edény falától, majd óvatosan kicsúsztatjuk a tányérra és meglocsoljuk a sűrű karamell öntettel.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás