Sárgabarackos mini palacsinták

Sajnos, a sárgabarack szezon, ahogyan a nyár is, már véget ért, de azt gondoltam, hogy ezt a receptet meg kell, hogy mutassam. Az idei barack szezon korán elkezdődött és hamar befejeződött, de sikerült isteni finom baracklekvárt főznöm belőle, hogy elmentsem a szürke télre a nyár ízét, ezt a csodás zamatú gyümölcsöt.  Akkor ugyebár, a barackot is barackkal ettük, és sok finomság készült belőle a lekvár mellett.

Persze, ugyan olyan jól működik, a még most is kapható gyümölcsökkel, például kevésbé lédús, keményebb húsú őszibarackkal vagy szilvával. Most jut eszembe, van a fagyasztóban egy kis meggy, kipróbálom azzal is.  Érdemes elkészíteni, nem kell megvárni vele a következő sárgabarack szezont 🙂

Sárgabarackos mini palacsinták

Hozzávalók:
25 dkg sima liszt
15 dkg cukor
15 dkg mascarpone krémsajt
10 dkg hígabb baracklekvár
2 db tojás
5 dkg vaj
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csomag sütőpor
1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
15 dkg sárgabarack

Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk.

A tojásokat kettéválasztjuk a sárgájukat habosra keverjük a cukor háromnegyedével, a vajjal,  a vaníliával, majd hozzáadjuk a baracklekvárt és a mascarpone krémsajtot és a sütőporral elkevert lisztet.

Sárgabarackos mini palacsinták

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor maradékával és laza mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához.

A legvégén pedig, beleforgatjuk a sárgabarack kockákat is.

Tapadásmentes serpenyőben kis palacsintákat sütünk a masszából.

Tálaláskor meghintjük porcukorral, mellé hígabb baracklekvárt kínálunk.

Sárgabarackos mini palacsinták

Újdonság! Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról. Keresd az oldalsávban a feliratkozás gombot!

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás