Szardellás rucola saláta

A magyarul borsmustár elnevezésű rukkola, vagy ahogyan sokan ismerik, a rucola (toszkán elnevezése), friss, vitamindús leveleiből, finom salátát készíthetünk. Nem csak különleges mustárra, vagy tormára emlékeztető ízéért, hanem magas vitamintartalma miatt is, érdemes fogyasztanunk. Figyelemreméltó A-, C-, és K-vitamin-tartalma, de tartalmaz kalciumot és vasat is. Magas jódtartalma miatt, pedig segít a pajzsmirigyproblémák leküzdésében, emellett, folsav és béta-karotin is nagy mennyiségben van benne.

Felhasználása sokrétű, kitűnő pestot készíthetünk belőle, nagyszerű rizottóhoz, pizzára, lepénykenyérre, spagettihez.
Jól illik a sült, vagy füstölt halak mellé. Olívaolajjal, különféle sajtokkal, például kecskesajttal és más salátákkal együtt is, tökéletes.

Én egy toszkán ihletésű salátát készítettem belőle, amihez napon szárított paradicsomot, kétféle olívabogyót és szardellát használtam, amiből az egyik fajta, kapribogyóval töltött volt. Persze, nem maradhatott ki a parmezán sem. Olaszos ízvilágú, gyors, egyszerű, ízletes saláta, amit érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 2 személyre:
1/2 csomag rucola saláta
1 szál újhagyma
6-8 db szardella sima, vagy kapribogyós, (nálam mindkettő)
4-5 db napon szárított paradicsom
6-8 db olajbogyó zöld és fekete vegyesen
parmezán sajt (Grana Padano)
1 evőkanál balzsamecet
extra szűz olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A salátát leöblítjük, lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk.

Az újhagymát felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.

Miután a salátáról felitattuk a vizet, tálba tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, a szardellát, az olajbogyót, végül a szárított paradicsomot.

Összeforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és kevés olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal.

Az egészet még egyszer, jól összeforgatjuk. Tálaláskor, a tetejét beborítjuk parmezán forgáccsal.

Szardellás rucola saláta

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás