Temesvári sertésragu “reform” galuskával

Ez az étel is nagy kedvenc itthon, mivel nagyon bírjuk a tejfölt és a tejfölös ételeket. A párom képes még a gulyáslevest is tejföllel enni 🙂 A reform galuska pedig annyiban tér el a hagyományostól, hogy zablisztből és teljes őrlésű, fehér tönkölylisztből készült.

Temesvári sertésragu “reform” galuskával

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertéstarja
10 dkg füstölt szalonna
50 dkg zöldbab
3 nagyobb fej vöröshagyma
1-1 paprika, paradicsom
(nálam ez 4-5 evőkanál házi lecsó)
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 babérlevél
só, bors
1 evőkanál liszt
3 dl tejföl

Elkészítés:
A szalonnát apróra vágom, kisütöm a zsírját, majd beleteszem az apróra vágott hagymát, megpirítom, majd picit félrehúzom, hozzáadom a pirospaprikát, majd visszatéve a tűzre, hozzáadom a lecsót, beleteszem az ujjnyi csíkokra vágott húst, sózom, borsozom, és hagyom főni. Mikor a hús félpuhára főtt, hozzáadom a zöldbabot, a babérlevelet és a fokhagymát, amit belereszelek. Mikor megfőtt a hús és a bab is, liszttel elkevert tejföllel behabarom és összeforralom.

 A “reform” galuskához:
10 dkg zabliszt
10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
20 dkg rétesliszt
3 tojás
1 teáskanál só
víz
2 evőkanál zsír, vagy étolaj

Először is, egy nagyobb fazékban felteszek vizet forrni egy kanál sóval.
A liszteket egy tálba szitálom, hozzáadom a tojásokat, megsózom, és annyi vizet adok hozzá, hogy ne legyen kemény, de ne legyen folyós sem. Gyors mozdulatokkal összeforgatom, nem kell kidolgozni. Mikor a víz forr, beleszaggatom, majd miután feljöttek a víz tetejére egy-két percig hagyom még főni, majd kimeregetem, leöblítem, lecsepegtetem és locsolok rá egy kevés olvasztott zsírt, vagy olajat, majd összeforgatom.Ezt a mennyiségű tésztát, három adagban szaggatom ki.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás