Tojáskrém színesen

Az egyik kedvenc reggeli krémünk a tojáskrém. Többféle ízesítéssel szoktam készíteni, a blogon is szerepel már egy változat, most hoztam még egyet, egy pritamin paprikával, lila hagymával és kakukkfűvel készülőt.  Sós krékeren tálalva, egy ünnepi hidegtál elemeként is jól mutat.

 

Tojáskrém színesen

Hozzávalók:
6 db tojás
5 dkg kacsa, vagy libazsír
1 kis fej lila hagyma
1 kisebb pritamin paprika
1 teáskanál mustár
1 ág friss kakukkfű levele
só, bors

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel lehűtve megpucoljuk.
Késes aprítóban, a lila hagyma felével, a paprika felével, zsírral, mustárral, sóval, borssal, néhány kakukkfű levélkével összemixeljük.

Készíthetjük úgy is, hogy a fehérjét csak nagyobb lyukú reszelőn reszeljük és úgy keverjük hozzá a masszához. Így egy darabosabb krémet kapunk.

Mikor elkészült megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, esetleg még adhatunk hozzá a mustárból is.

A maradék lila hagymából és a paprikából apró kockákat vágunk és kakukkfű levelekkel együtt, rászórjuk a tetejére.
Pirított kenyér szeleteken tálaljuk.




Címkézve:, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás