“Tökéletes” almás pite

Ez a recept a HammBekaplak! pályázat 5. receptje.

Almás pite

Hozzávalók 6-8 személyre:
27 dkg liszt
12 dkg vaj
8 dkg cukor
1 tojás
1/2 citrom leve és héja
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1 kg alma
3 dkg mazsola
5 dkg barna cukor
1 cs vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 evőkanál búzadara vagy darált dió
Elkészítési idő: 30-60 perc  (könnyű)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetem. Az almákat megtisztítom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, a levét kinyomkodom. Hozzáadom a barna cukrot, vaníliás cukrot, a mazsolát, a fahéjat és a búzadarát vagy darált diót. Majd a tészta felét kinyújtom, belefektetem a tepsibe, megszórom búzadarával, ráteszem a tölteléket, majd a tészta kinyújtott másik felével betakarom. Megkenem a tetejét pici felvert tojással, villával megszurkálom és előmelegített sütőben, gáz sütőben, 190 fokon kb. 30 percig sütöm, míg aranyszínű nem lesz. Miután megsült, hagyom kihűlni, mielőtt megszórom porcukorral a tetejét, hogy az ne olvadjon el rajta.

Amiben sütöttem: Kis tepsi almás dekorral
Tálalás: Almás desszert tányér

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, ,

0 thoughts on ““Tökéletes” almás pite

  1. Vicuska 2011-08-12 13:28 Reply

    Úgy tűnik, van hozzá minden, megyek megsütöm!!!

  2. Vicuska 2011-08-12 15:33 Reply

    Eltűnt az előző kommentem, ahol azt írtam, hogy meg van minden hozzávaló, elcsábultam a konyha irányába sütni, azóta ott tartok, jelentem, hogy már a sütőben az almás! 🙂

  3. veruss 2011-08-12 20:22 Reply

    Kedves Vicuska! Remélem, jól sikerült a pite a recept alapján! Jó étvágyat hozzá!

  4. Vicuska 2011-08-13 21:18 Reply

    Nagyon finomra sikeredett, már 1 morzsányi sincs a dupla adagból 🙂 A blogomba kiraktam! Kösziii!

  5. veruss 2011-08-14 00:13 Reply

    Nagyon örülök, hogy jól sikerült, igazából még nem nagyon kaptam visszajelzést (a családomon kívül) a receptekkel kapcsolatban, hogy másnak is ízlik-e az az étel amit és ahogyan én készítek. Remélem, a többi receptem is elnyeri a tetszésedet:)

  6. Vladi 2012-03-02 11:20 Reply

    A meggyes pite receptedben – ami alapján tökéletes sütit gyártottam – tojás sárgája szerepel összetevőként. Ebben receptben tojást írsz. Akkor tehát az almás pitéhez sárgájára és fehérjére is szükség van?A kanál tejföl az mennyi? Evőkanálnyi, teáskanálnyi?Kösz, Vladi

  7. veruss 2012-03-02 14:05 Reply

    Szia, kedves Vladi! Először is örülök, hogy jól sikerült a meggyes a recept alapján.Az a helyzet, hogy (amiért elnézést is kérek)a meggyesnél és az almásnál is, egy egész tojás kell + 1 sárgája a kenéshez. Helyesen így kellett volna: 1 tojás + 1 sárgája a kenéshez.A kanál tejföl, az pedig evőkanál tejföl. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet, javítom is.

  8. Vladi 2012-03-02 16:15 Reply

    Kedves Veruss! Köszönöm az útmutatást. Azért kértem a pontosítást, mert az első sütim a meggyes pite tényleg tökéletes lett és ha már mint írtad “A receptjeim kipróbált receptek.”, akkor a második is sikerüljön legalább ugyanúgy. Jövő héten beszámolok az eredményről. Üdv’ Vladi

  9. veruss 2012-03-02 18:08 Reply

    Kedves Vladi! Nagyon remélem, hogy nem fogsz csalódni! :)Minden receptet próbálok nagyon körültekintően leírni, hogy aki elkészíti, meg legyen elégedve.Nagyon szép hétvégét kívánok és jó sütést!Várom a beszámolót!:)Üdv,veruss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás