Túrófánk angol, gyömbéres-citruslekvárral

Ez az a recept, amit ha két szóval kellene jellemeznem ezek lennének: egyszerű és finom. Ha esetleg bővebben belemerülnék, akkor azt is mondanám, hogy ha egyszer elkészíted, utána minden nap követeli a család, mert könnyű mint a hab, elképesztően puha és körülbelül 10 perc alatt elkészíthető. Ezzel a pikáns, kesernyésen édes, gyömbéres citruslekvárral pedig nagyon különleges csemege.

Túrófánk angol gyömbéres-citruslekvárral

Túrófánk angol gyömbéres-citruslekvárral

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
15 dkg liszt
2 db tojás
5 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só

a sütéshez:
6 dl étolaj

a tálaláshoz:
angol, gyömbéres citruslekvár
porcukor
vanília, vagy őrölt fahéj

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, sóval és vaníliával.
Hozzádolgozzuk a túrót és a sütőporral elkevert lisztet. Nem baj ha a túró darabos marad benne. Hagyjuk pár percig pihenni a masszát.

Túrófánk angol gyömbéres-citruslekvárral vv

Túrófánk angol gyömbéres-citruslekvárral

Az olajat felhevítjük 180 fokra és két bevizezett kiskanállal, vagy fagylaltos kanállal kiszaggatjuk és megformázzuk a forró olajba.
Sülés közben eléggé megdagad és általában meg is fordul magától, ezért ne tegyünk egyszerre túl sokat a tésztából az olajba.

Miután szép aranybarnára sültek papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint, egy kevés vaníliával, vagy fahéjjal elkevert porcukorba forgatjuk a kész fánkokat.

Én vaníliás porcukorba forgattam és mellé angol gyömbéres-citruslekvárt kínáltam.




Címkézve:, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás