A túrós pite tésztájának receptjét, egy kedves séf barátunktól kaptam, gondoltam, ki is próbálom. Elmondása szerint, sokkal egyszerűbb vele dolgozni, nem kell hűtőben pihentetni, és ezt a tésztát használhatjuk linzerekhez is.
A jó túrós pitéhez, nagyon fontos a túró minősége! Én a túrótöltelékhez házi vanília pudingot készítek és tojáshabbal lazítom az egészet, így egy nagyon kellemes, krémes-habos tölteléke lesz a süteménynek.
Nagyon jól sikerült. A tészta olyan lett, mint amilyennek lennie kell, puha és omlós, a töltelék pedig könnyű és krémes, vaníliás túró. Aki szereti, tehet bele mazsolát is, de nálunk a gyerek nem eszi meg, ezért ebbe most nem került.
Hozzávalók a tésztához:
A tepsi mérete: 25×35 cm
50 dkg sima liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
1 kg félzsíros tehéntúró
3+1 db tojás
15 dkg cukor
1-2 evőkanál tejföl
2 dl tej
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál étkezési keményítő
2 csapott evőkanál búzadara
1 csipet só
Elkészítés:
1. Mivel, a tésztát nem kell pihentetni, ezért, érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
2. A töltelékhez először készítünk egy vanília pudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt és habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.
Nagyon guszta! Annyira jól mutat, hogy ritkán látni ilyen szépet!
Jaj, nagyon köszönöm! 🙂
Nagyon szépek! Most jól jönne belőle egy hatalmas adag!
Ma ismét le lett adva a rendelés, a család már kéri a következő adagot. 🙂
nagyon finom lehet de csak nézhetem a receptet
és csak nyelhetek nagyokat de így is megéri
a diabéteszem miatt csak így gondolhatok az
ennyire finomságra köszi Kati
Kedves Kati!
Sajnálattal olvasom, hogy a diabétesz miatt, nem fogyaszthat ilyen finomságokat 🙁
Esetleg, ha a cukor helyett más édesítőszert használna? A lisztet pedig alacsony glikémiás indexű lisztre cserélné, és kisebb adagban készítené?
Természetesen, tudom, ez anyagilag már más kategória 🙁
Azért örülök, hogy tetszik a recept, köszönöm a visszajelzést!
Üdvözlettel,
Veruss