Vajbabos csirkerolád, camembertes zöldsalátával

Ez a főétel egy könnyű, tartalmas ebéd, vagy vacsora is lehet. Szinte minden egészséges anyagot tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van. A ribizli pedig feldobja a salátát, jól harmonizál a camembert sajttal és a csirkerolád ízeivel.

Vajbabos csirkerolád, camembertes zöldsalátával

Hozzávalók 6 személyre:
2 nagyobb csirkemell filé
25 dkg vajbab
20 dkg szeletelt bacon
10 dkg füstölt, szeletelt tarja
1 fej hagyma
4 dkg vaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma

1 csipetnyi őrölt fehérbors
1 csipetnyi őrölt kömény
1 db babérlevél
őzgerinc sütőforma

A salátához:
1 csomag őszi saláta keverék
12 dkg Tihany camembert sajt
2 szelet kukoricás kenyér
6 dkg ribizli (fagyasztott)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
bors

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágva, fokhagymás joghurtban pácolom, legalább egy órát. A töltelékhez, egy edényben vajon megfonnyasztok egy fej apróra vágott hagymát, és 2 gerezd fokhagymát, beleteszem a babérlevelet, majd ráteszem a vajbabot, megsózom, megszórom frissen őrölt fehérborssal, és egy csipetnyi őrölt köményt adok hozzá, majd felöntöm 2 dl fehérborral és fedő alatt puhára párolom. A tarját vékony csíkokra vágom és hozzáadom a babhoz. Közben az őzgerinc formát kibélelem a bacon szeletekkel, a csirkemell darabokat kiveszem a pácból és nagyjából letörölgetem róluk a joghurtot. Megsózom, megborsozom és ráfektetem a bacon szeletekre, a formában úgy, hogy befedje belülről a formát. Amikor a babos töltelék elkészült, kiveszem a babérlevelet és belesimítom a formába a csirkemellekre. Miután belekerült a töltelék a tetejét is befedem csirkemell szeletekkel és az oldalt kilógó bacon szeleteket vissza hajtom a tetejére. Befedem alufóliával, ráteszem a formát egy nagyobb tepsire és előmelegített sütőben 220 fokon sütöm 35 percig, majd kiveszem, a fóliát eltávolítom és így sütöm még 20 percig. Közben a kifővő levét leöntöm róla. Mikor megsült, kiveszem egy tűzálló tálra és vissza teszem és a grill sütővel pirosra sütöm a tetejét 5-6 perc alatt.

Vajbabos csirkerolád

A salátához a kenyér szeleteket pici olívaolajjal megkenem, serpenyőben megpirítom mindkét felüket, majd egy gerezd fokhagymával bedörzsölöm őket és apró kockára vágom. A saláta keveréket egy tálba teszem, egy kis fej hagymát vékony szeletekre vágva hozzáadok. A camembert sajtot hosszában ketté, majd vékony szeletekre vágom és hozzáadom a salátához a kenyér kockákkal és a fagyos ribizlivel együtt. Amit előtte, szűrőbe téve leöblítek melegvízzel. Sózom, borsozom, meglocsolom egy kevés extraszűz olívaolajjal és kevés balzsamecetet csepegtetek rá. Az egészet összeforgatom.
Miután a rolád megsült, kissé hagyom hűlni, majd felszeletelve a salátával tálalom.




Címkézve:, , ,

8 thoughts on “Vajbabos csirkerolád, camembertes zöldsalátával

  1. Nelli 2011-10-19 23:23 Reply

    Fenséges étel lehet!Ha nem bánod elviszem a receptet!:-)

  2. veruss 2011-10-20 15:22 Reply

    Kedves Nelli!Nagyon örülök, hogy tetszik, remélem ízleni fog, ha elkészíted!

  3. Mrita 2011-10-20 19:44 Reply

    Fantasztikusan jó recept, nagyon guszta.

  4. veruss 2011-10-20 22:01 Reply

    Köszi, kedves Mrita! 🙂

  5. TeaRoom 2011-10-22 21:19 Reply

    Kedves veruss!Nagyon örölünk, hogy két nagyon ötletes és finom receptettel is versenybe szálltál! Hogy ne maradj le a következő körök versenykiírásáról javasoljuk, hogy kövesd a részleteket a SPAR chef facebook oldalán. Szeretettel várunk blogunkon is (tearoom.hu), mert 2 hetente itt is közzéteszünk részleteket és egy-két kulisszatitkot is elcsíphetsz 😉 Eredényhiretés október 28-án! Hajrá! 🙂

  6. veruss 2011-10-23 10:18 Reply

    Kedves TeaRoom! Örülök, hogy tetszenek a receptjeim, a következő fordulókon is szeretnék részt venni. Köszönöm, hogy a figyelmembe ajánlottátok a blogotokat, figyelemmel fogom kísérni a továbbiakban. Az eredményhirdetést pedig kíváncsian várom:)) Üdvözlettel, Veruss

  7. Ami 2011-10-28 16:56 Reply

    Szívből gratulálok Veruss! 🙂 Megérdemelted a dííjat! Nekem is pont az a recept volt a kedvencem 🙂

  8. veruss 2011-10-28 20:34 Reply

    Kedves Ami!Nagyon szépen köszönöm! Még csak most értesültem róla, hogy 2. lettem. Nagyon örülök, hogy tetszett a receptem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás