Chilis babos egytálétel egyszerűen

Nos, már az elején írom, ez a chilis babos egytálétel nem igazi chilis bab, Mexikóban tuti elküldenének ezzel a recepttel melegebb éghajlatra 🙂  Annyi köze van hozzá, hogy chilis babkonzervből készült és azért kapta ezt a nevet, mert más nem jutott eszembe.

A tegnapi napom kész katasztrófa volt, épp ezért örültem, hogy legalább a vacsora főzését pillanatok alatt elintéztem. Az étel ötletét, egy régebbi, párom által készített, gyors babos étel adta. Igazából, ez a mostani recept, annak a továbbfejlesztett változata.

A lényeg: hazaesik az ember, nincs főtt étel, de a kamra polcán és a hűtőben talál ezt-azt. Ez egy ilyen recept, nem a rákészülős, megtervezős, előtte bevásárlós recept. Ez a “dobj össze valami extra gyors kaját, mert különben éhen halok!” étel. Tényleg pillanatok alatt elkészül! Nem kell neki 15 perc sem, Jamie Oliver 15 perces kajáival vetekszik  az elkészítésének gyorsasága. Miért pont ez az étel? Egész egyszerűen, azért, mert tegnap odakint inkább ősz volt, mint tavasz. Egész álló nap szakadt az eső és még hűvös is volt.  Mondanom sem kell, hogy ahányszor kitettem a lábam, annyiszor áztam bőrig a heves széltől, ami még az ernyőt is ki akarta szaggatni a kezemből. Éppen emiatt, szükség volt valami nagyon gyors és melegítő finom ételre. Ez pont olyan lett. Finom és laktató, ízletes gyors étel. Nálunk felkerült a rendszeresen elkészítendő ételek listájára.

Chilis babos egytálétel egyszerűen
Chilis bab

Hozzávalók 2 személyre:
1 db chilis babkonzerv (netto 410 g)
10 dkg kockázott bacon
5 dkg morzsolt kukorica (fagyasztott)
10 dkg szárazkolbász
1 fej lila hagyma
1 duci gerezd fokhagyma
15 dkg száraztészta (nálam a jól bevált, Soós 8 tojásos sodort csiga)
1 mokkáskanál őrölt kömény
só, bors, chili pehely

Elkészítés:

Tészta helyett készíthetjük rizzsel is.

A bacont és a felkarikázott kolbászt teflon serpenyőben a tésztával együtt pirítjuk.
Mikor mind megpirult, hozzáadjuk a szeletekre vágott lila hagymát, fokhagymát és megfonnyasztjuk.

Majd hozzáadjuk a babkonzervet és a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy leheletnyi őrölt köménnyel és felöntjük egy kevés vízzel.

Mikor a tészta megfő, (pár perc) a szaft is kellően besűrűsödik lekapcsoljuk és már tálaljuk is.

Tálaláskor, meghinthetjük egy kevés chili pehellyel. Ettől még tüzesebb ízt kap.

Chilis babos egytálétel egyszerűen
Chilis babos egytálétel egyszerűen

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares