Citromos kukoricadara torta

Ezt az egyszerű és finom citromos kukoricadara tortát pikk-pakk összedobhatjuk, nem kell hozzá túl sok idő, a többit rábízhatjuk a sütőre.

Ilyenkor, ebben a hideg időben, egy tartalmas leves után, jólesik ez a tápláló, finom desszert. Fogyaszthatjuk joghurttal, mézzel, lekvárral vagy akár friss gyümölcsökkel is.

Mint ez a finom torta is mutatja, kukoricadarából nem csak sós ételt készíthetünk, hanem nagyon jól használható desszertekhez is. Olcsó, kiadós és laktató, ezért is érdemes gyakrabban hozzányúlni ehhez az alapanyaghoz.

Citromos kukoricadara torta
Citromos kukoricadara torta

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
15 dkg kukoricadara
6-7 dl tej
3 db tojás
5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db kezeletlen citrom reszelt héja és leve
1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

A kukoricadarát tapadásmentes edényben a vajon kissé megpirítjuk, így intenzívebb ízt kapunk, majd felöntjük a tejjel és a cukor felével és a vaníliával, citrom héjával és levével együtt folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd félretesszük, hogy hűljön.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukor másik felével habosra keverjük és hozzáadjuk a kukorica masszához.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verve, szintén hozzákeverjük, óvatosan, hogy ne törjön össze, a darás masszához, majd az egészet belesimítjuk egy olajjal vékonyan kikent, kapcsos tortaformába. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálaljuk friss gyümölccsel, mézzel, joghurttal, vagy tejszínhabbal.

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares