Rendkívül gyorsan elkészíthető, nagyon mutatós, reggeli finomság. Kedvünk szerint variálhatjuk különböző gyümölccsel, de ha pikánsabbá szeretnénk tenni, használjuk friss bazsalikomot, vagy mentát. Kiegészíthetjük pirított magvakkal, pl.: mandulával, mogyoróval, pisztáciával, dióval, de akár aszalt gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk. Használhatunk méz helyett más édesítőt is.
Hozzávalók személyenként:
1 marék natúr kukoricapehely
4-5 szem eper
1,5 dl natúr joghurt
2 evőkanál méz
Elkészítés:
Az epret mossuk meg, majd csepegtessük le, vágjuk gerezdekre a szemeket.
A joghurthoz keverjük a mézet.
Egy pohár aljába helyezzünk néhány gerezd epret, szórjunk rá kukoricapelyhet, majd ismét epret.
Rétegezzük egymás után, majd öntsük rá a mézes joghurtot és a tetejét is rakjuk ki eperrel.
Vélemény, hozzászólás?