A sárgabaracklekvár főzése mellett, készítettem ebből a fenséges gyümölcsből egy rendkívül egyszerű, gyorsan kikeverhető gyömbéres-sárgabarackos mini muffint. Mondanom sem kell, amilyen gyorsan elkészült, olyan gyors ütemben el is fogyott.
Mini formákat használtam, mert a múltkori meggyes muffinokat, vegyesen tettem normál és mini formákba, és a család megállapította, hogy a mini formákban készültek sokkal finomabbak lettek. Igaz, annak egy kicsit másabb volt a tésztája. De egy következő posztban meg is mutatom őket. Sőt készültek szilvás-csokis muffinok is. Egyik jobb volt mint a másik 🙂

Hozzávalók 36 db mini muffin formához (kb. 16 db normál):
25 dkg sima liszt
15 dkg magozott sárgabarack
15 dkg cukor
10 dkg baracklekvár
1,75 dl joghurt (kis doboz)
2 db tojás
1 dl olaj
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk.
A nedves hozzávalókat egy tálban összekeverjük: a tojásokat a baracklekvárral, joghurttal, olajjal, vaníliával.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és őrölt gyömbérrel.

Gyors, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, de csak annyira, hogy a liszt átnedvesedjen, ne maradjon benne száraz rész.
A legvégén pedig beleforgatjuk a sárgabarack kockákat is.
A masszával háromnegyedig töltjük a formákat és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután megsültek kivesszük a sütőből és még forrón meghintjük őket porcukorral, majd kivéve őket a sütőformából, szellős helyen hűlni hagyjuk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’