Habos-szilvás sütemény

Ez a habos-szilvás sütemény nagyon finom, egyszerűen elkészíthető recept. Nemcsak szilvával finom. Sárgabarackkal is érdemes elkészíteni, vagy bármilyen más gyümölccsel. Nagyon fontos, hogy a tésztát pihentessük, mert akkor lesz finom omlós.

Sokszor törekszem arra, hogy minél gyorsabban elkészíthető sütit süssek. Ilyenkor nagyon jól jönnek ezek a receptek, mert jut idő másra is, de mégis kedveskedhetek a családnak egy kis finomsággal.

Habos-szilvás sütemény
Habos-szilvás sütemény

Hozzávalók a tésztához:

27 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 db tojás
1/2 citrom leve és héja
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
1,2 kg szilva
10 dkg barna nádcukor
1 cs vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 evőkanál búzadara
A tetejére:
5 db tojásfehérje
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.

A  tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és megszórjuk búzadarával.

A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával, és fahéjjal.

Habos-szilvás sütemény
Habos-szilvás sütemény

A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük míg a teteje aranyszínű nem lesz.

Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

2 hozzászólás

    1. Köszi, örülök, hogy tetszik!:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares