Halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával

Ez a halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető ebéd vagy vacsora lehet. A gomba akkor a legfinomabb, ha nem hagyjuk, hogy csak simán megfőljön, hanem inkább piruljon, mert az íze sokkal gazdagabb lesz ettől. Az újhagyma is friss ízt kölcsönöz a pirított gombának és a halnak.

Én nem igazán szeretem a halat, viszont örülök, hogy a fiam és a párom igen, így nekik gyakran készítek ilyen és ehhez hasonló halas ételt.

Halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet fehér húsú halfilé
50 dkg gomba (erdei gombával finomabb)
1 nagy csokor újhagyma
5 dkg vaj
olaj, a hal sütéséhez
1 dl barna sör
1 tojás
liszt
2 gerezd fokhagyma
só, fehér bors

Elkészítés:

A halszeleteket töröljük szárazra, majd vágjuk kisebb darabokra. Kenjük meg mindkét felüket reszelt fokhagymával és sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint.

A sörtésztához a tojásból a sörből és lisztből, palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb masszát készítünk. Belemártjuk a halszeleteket és forró olajban megsütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Az újhagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és vajon megpirítjuk, sóval, fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor a pirított gombát a rizsre halmozzuk.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Shares

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás