Ez a halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető ebéd vagy vacsora lehet. A gomba akkor a legfinomabb, ha nem hagyjuk, hogy csak simán megfőljön, hanem inkább piruljon, mert az íze sokkal gazdagabb lesz ettől. Az újhagyma is friss ízt kölcsönöz a pirított gombának és a halnak.
Én nem igazán szeretem a halat, viszont örülök, hogy a fiam és a párom igen, így nekik gyakran készítek ilyen és ehhez hasonló halas ételt.

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet fehér húsú halfilé
50 dkg gomba (erdei gombával finomabb)
1 nagy csokor újhagyma
5 dkg vaj
olaj, a hal sütéséhez
1 dl barna sör
1 tojás
liszt
2 gerezd fokhagyma
só, fehér bors
Elkészítés:
A halszeleteket töröljük szárazra, majd vágjuk kisebb darabokra. Kenjük meg mindkét felüket reszelt fokhagymával és sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint.
A sörtésztához a tojásból a sörből és lisztből, palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb masszát készítünk. Belemártjuk a halszeleteket és forró olajban megsütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Az újhagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és vajon megpirítjuk, sóval, fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor a pirított gombát a rizsre halmozzuk.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’