Házi medvehagymás-juhtúrós rétes

Ez a házi medvehagymás juhtúrós rétes nagyon finom körete volt a báránypörköltnek. De azért szánok egy külön posztot neki, mert nem csak pörkölt mellé, hanem magában is kitűnő étel.
Házi juhtúrós rétes
Házi juhtúrós rétes

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg átszitált liszt, fele rétes, fele sima
2 dkg zsír
1/2 tojás + 1 tojássárgája a kenéshez
1 dl meleg víz
1/2 kávéskanál 10%-os ecet
1/2 kávéskanál só
olvasztott zsír a kenéshez

A tészta elkészítése:

A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, meleg vízben feloldjuk a sót és belekeverjük az ecetet, ezt is hozzáadjuk, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd fél órát langyos helyen pihentetjük.
Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdjük kihúzni, szép vékonyra, a széleiről a vastagabb részeket lecsipegetjük.

Házi medvehagymás-juhtúrós rétes
Házi medvehagymás-juhtúrós rétes

A töltelékhez:
25 dkg juhtúró
10 medvehagyma levél
2 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál búzadara
bors

Elkészítés:

A töltelékhez a juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát és a tejfölt, megborsozzuk és jól összekeverjük. Krémes állagúnak kell lennie, nem folyósnak. Ha kissé folyósabb, tegyünk hozzá több darát. Hagyjuk állni pár percig.

A rétestészta nyújtása után a tésztát hagyjuk egy kicsit szikkadni, de arra vigyázni kell, ne száradjon meg nagyon, mert ha törik, akkor nehéz már feltekerni. Mielőtt megtöltjük, a rétestésztát olvasztott kacsazsírral, nem túl vastagon egyenletesen megkenjük, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket.
Majd a terítő segítségével, lazára engedve feltekerjük. A tölteléket nem fontos elkenni a tésztán, elég ha kis halmokban hagyjuk, úgy, hogy amikor tekerjük, jusson mindenhová a töltelékből. Felvert tojássárgájával lekenjük a tetejét, majd szilikon lappal, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük majd a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt világos barnára sütjük.

 Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares