Magyaros sertésragu

Ez a magyaros sertésragu recept nem kis fejtörést okozott mire elkészült, mivel ki kellett találnom, hogy létre tudjam hozni. A környezetemben gyakran tapasztalom, hogy komoly fejtörést okoz a háziasszonyoknak a kérdés, hogy mit is főzzenek ebédre.

Reggelente mi anyukák, ha van egy pár percünk, miután a gyerkőcöket betessékeltük az iskola kapuján, váltunk egymással egy-két mondatot a gyerekeinkről, a tanulásról, az aktualitásokról és általában, mielőtt elköszönnénk egymástól, valamelyikünk részéről felhangzik a kérdés: Mit főzöl ma? Ilyenkor, amelyikünknek konkrét elképzelése van, megosztja a másikkal, mi is a terve aznapra.

Én most pont egy ilyen ötletet hoztam, hogy mit is készíthetünk a hűtőben és a kamra polcán található hozzávalókból úgy, hogy a végén a jóllakott családunk nem győzi dicsérni a főztünket.

Magyaros sertésragu
Magyaros sertésragu

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sertés karaj, vagy tarja, de lapockából is finom
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg parasztkolbász (lehet csípős)
30 dkg zöldbab (fagyasztott)
1 db 0,5 literes üveg, házi lecsó
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 mokkáskanál őrölt kömény
só, bors

Elkészítés:

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd rádobjuk a szeletelt hagymát, átforgatjuk, kissé hagyjuk dinsztelődni.
A húst, csíkokra vágva adjuk a hagymához, átforgatjuk, hozzáadjuk a köményt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és így pirítjuk, amíg kifehéredik és egy kissé megpirul, majd felöntjük egy kevés vízzel és fedő alatt pároljuk, míg félig megpuhul.
Amikor a hús már félpuha, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, a babért és a fél karikákra vágott kolbászt, majd a fokhagymát is belereszeljük, az egészet jól összeforgatjuk, és együtt főzzük, míg megpuhul a hús is, és a zöldbab is.

Utolsó lépésként beletesszük a lecsót, de ezt érdemes csak a vége felé, mert a már kész lecsó, hamar szétfőhet. Legalábbis, mi úgy szeretjük, ha a paprika még roppanós, harapható.

Az elkészült ragut párolt rizzsel tálaljuk, és nagyon jól megy hozzá a tejföl is.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás