Pikáns babsaláta

Nagyon egyszerű, pikáns babsaláta receptet hoztam. De ez nem egy olyan “5 perc alatt kész” saláta recept. Viszont, azzá tehetjük, ha előző nap beáztatjuk, majd megfőzzük a babot, mert akkor másnap, tényleg csak össze kell dobni.
Én is így tettem, de csak azért nem készítettem el aznap, mert mire elkészült volna addigra már esélye sem lett volna annak, hogy elfogyjon. Jól laktunk mással:) Tehát, eltettem a hűtőbe és másnap csak elővettem, kihalásztam a levéből, és így dolgoztam vele tovább. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és laktató saláta.
Pikáns babsaláta
Pikáns babsaláta
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg nagyobb szemű, salátabab
10 dkg szeletelt bacon
kis fej jégsaláta
kisebb fej lila hagyma
1 db füstölt szalonnabőrke (elhagyható)
1 db babérlevél
kidebb ág friss kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
1 normál szelet, pirított kenyér
2 evőkanál mustos modenai balzsamecet
1 mokkáskanál őrölt kömény

bors
Elkészítés:
A babot minimum 4 órára hideg vízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.
A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lila hagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot megsózzuk, borsozzuk és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.
A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lila hagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.
Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával és apró kockára vágjuk.

Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfű leveleket és meglocsoljuk a balzsamecettel.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

4 hozzászólás

  1. Nagyon finom lehet ez a saláta, én biztosan nagyon szeretném.:)

  2. Kedves Gizi!Nagyon egyszerű, nincs túl bonyolítva, és így is nagyon finom. 🙂

  3. Nagy salátaimádó vagyok , bár a babbal nem vagyok nagy barátságban , azért egyszer biztosan kipróbálom . Már a látvány is megér egy misét .

    1. Kedves Paariza!Örülök, hogy tetszik, érdemes megkóstolni nagyon finom. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares