Rizsfelfújt mézes-gyömbéres almalekvárral

Ez a rizsfelfújt mézes-gyömbéres almalekvárral recept a HammBekaplak! pályázat 2. receptje.
Rizsfelfújt mézes-gyömbéres almalekvárral
Rizsfelfújt mézes-gyömbéres almalekvárral

Hozzávalók 6 személyre:
20 dkg rizs
5 dl tej
10 dkg cukor
5 tojás
5 dkg mazsola
1 cs vaníliás cukor
5 dkg vaj
zsemlemorzsa
fél citrom reszelt héja

Az almalekvárhoz:
4 db alma
2 dkg gyömbér
4 evőkanál méz
5 dkg barna cukor
2 evőkanál limette vagy citrom lekvár
1 csipetnyi fahéj
1 dl víz

Elkészítési idő: 30-60 perc  (könnyű)

Elkészítés:

A megmosott rizst épp csak annyi vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni, majd mikor már félig megpuhult hozzáöntöm a tejet, a vajat, a vaníliát és a mazsolát. A tojásokat kettéválasztom, a sárgákat a cukorral és reszelt citrom héjjal habosra keverem, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A megfőtt rizst összekeverem a tojás sárgájával, majd laza mozdulatokkal, hogy ne törjön össze, a fehérjét is hozzákeverem. Kikenek vajjal egy tűzálló tálat, megszórom zsemlemorzsával, és a rizses keveréket beleöntöm, és 180 fokra
előmelegített gáz sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Az almalekvárhoz az almákat megpucolom, majd apró kockára vágom. A cukrot megkaramellizálom, hozzáadom a mézet és a vizet, felforralom, majd beleteszem az almát, a vékony csíkokra szeletelt gyömbért, fahéjat, a citrom vagy limette lekvárt (ez nagyon finom, pikáns ízt ad neki). Az egészet jól összeforralom amíg besűrűsödik. Az így elkészült lekvárral tálalom a rizsfelfújtat.

Amiben sütöttem: Kis tepsi almás dekorral
Tálalás: Almás desszert tányér

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares