Sárgarépás sajtkrémmel töltött csirkemell, rántva

Ez a sárgarépás sajtkrémmel töltött csirkemell a Sárgarépás sajtkrém recept tovább gondolása. Ebben a receptben a megszokottól eltérő ízvilágot kóstolhatunk. Így téve változatosabbá a család étkezését.

A füstölt tarja és a sárgarépás sajtkrém ízei nagyon jól megtöltik a rántott csirkemellet ízzel és emellett pedig nagyon szaftos lesz a végeredmény. Sokan nem szeretik a csirkemellet, mert elég száraz húsféle, de ezzel a töltelékkel ezt kitudjuk küszöbölni.

Általában, próbálok minél változatosabban főzni, hogy ne unjunk rá ételekre és színesebb legyen az étkezésünk. Ilyenkor, jó szolgálatot tesznek ezek a különlegesebb fogások, mert ezek egy kicsit kizökkentenek minket a hétköznapi ételek egyhangúságából.

A másik fontos érv ezek mellett a kísérletezések mellet, hogy a fiam is, egyre több ízkombinációval és textúrával tud megismerkedni, így az ízlése is egyre kifinomultabbá tud válni.

Sárgarépás sajtkrémmel töltött csirkemell, rántva
Sárgarépás sajtkrémmel töltött csirkemell, rántva

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet csirkemell filé
4 szelet füstölt tarja

A sajtkrémhez:
1 doboz natúr krémsajt
10 dkg  sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
friss snidling

fehér bors

A panírozáshoz:
liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
zsír, vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sajtkrémet a recept alapján elkészítjük, a reszelt sárgarépával és a fűszerekkel. Ehhez a megtisztított sárgarépát kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a krémsajthoz  az apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel együtt. Majd belereszeljük a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A csirkemellet szeleteket klopfoljuk ki egy kissé.  Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindegyik szeletre ráhelyezünk egy-egy vékony tarja szeletet. Erre ráhalmozunk egy adag sárgarépás, fűszeres sajtkrémet, majd félbehajtjuk és bepanírozzuk.

Nem túl forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Sütéskor figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró a zsiradék, mert kívülről hirtelen megéshet, belül viszont nyers marad a hús. Ezért sütés közben tegyünk rá fedőt, hogy belül is átsüljön a csirkemell. Miután megsűltek, tegyük őket háztartási törlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róluk.

Tálaljuk rizskörettel, friss salátával.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Follow Me!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás