Torpedó rákfarok ropogós kókuszbundában és királyrák burgonyafészekben

Ha valaki  ránéz erre a torpedó rákfarok ropogós kókuszbundában, királyrák burgonyafészekben, kétféle mártogatóssal, citromvajas, thai jázmin rizzsel tálalva receptleírásra azt gondolhatja, hogy túlságosan hosszadalmas elkészíteni. Pedig nem az, mindössze 20-25 perc alatt elkészül ez a fogás.

Szeretem az egyszerű ételeket, gyakran használok például különböző fagyasztott zöldségféléket, halakat, tengeri herkentyűket, mert akár vendégek fogadására, akár csak egy gyors ebédnek vagy vacsorának is kiválóak és persze remekül variálhatók.

Szóval, benéztem a fagyasztóba és mivel a borecetek felhasználásának skáláját is szeretném szélesíteni, így ez az étel állt össze a fejemben, és hamarosan már az asztalon díszelgett. Különleges a torpedórák ebben a ropogós kókuszbundában, és a királyrák burgonyafészekben nem egy mindennapi étel, de úgyy vagyunk vele, hogy minden ételt ki kell próbálni, megkóstolni, mert csak úgy lehet véleményünk róla, ha kóstoltuk.

Torpedó rákfarok ropogós, kókuszbundában
Torpedó rákfarok ropogós, kókuszbundában

Hozzávalók 2 személyre:
10 db torpedó rákfarok ropogós panírban (fagyasztva kapható)
10 db királyrák burgonyafészekben (fagyasztva kapható)

a gyömbéres mártogatóhoz:
2 cm-es darab friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál méz
1/2 teáskanál worcestershire-szósz
1 mokkáskanál Tokaji borecet muskotályból
1 teáskanál extra szűz olívaolaj

frissen őrölt bors
2-3 ág friss petrezselyemzöld

a chilis mártogatóhoz:
1 evőkanál thai szójaszósz
1 evőkanál sűrített paradicsom
1/4 fej lila hagyma
pár csepp Tokaji borecet furmintból
füstölt chili fűszer (Jamie Oliver féle)

Királyrák burgonyafészekben
Királyrák burgonyafészekben

a rizshez:
20 dkg thai jázmin rizs
3 dkg vaj
1 teáskanál citromlé
1 kis darab babérlevél

Elkészítés:

Először is, felteszem a rizsnek a főzővizet kevés sóval és egy kisebb darab babérlevéllel. Ettől nagyon finom aromát kap a rizs.

A gyömbéres mártogatóhoz a friss gyömbért a fokhagymával lereszelem, majd hozzáadom a mézet, olívát, a borecetet, worcester-szószt, frissen őrölt borsot, sót és az apróra vágott petrezselymet. Természetesen aki szereti, a petrezselyemzöld helyett, használhat friss koriandert is.

A chilis mártogatóhoz: A szójaszószt összekeverem a sűrített paradicsommal, hozzáadom a nagyon finomra vágott lilahagymát, tekerek rá a füstölt chili fűszerből annyit, hogy kellemesen csípős legyen és összekeverem az egészet. Használhatunk friss csili paprikát is, de ez a füstölt keverék nagyon finom ízekkel gazdagítja a szószunkat. Ha szükséges, lehet még beletenni sót, de mivel a szójaszósz eléggé sós, így szerintem nem igényel plusz sózást.

Közben a rizst megfőzőm, szűrőn lecsepegtetem. Majd a vajat összekeverem egy pár csepp citromlével és villával hozzákeverem a rizshez. A rákokkal nincs sok dolgom, forró olajban kisütöm, majd lecsepegtetem őket. Tálaláskor egy nagyobb tál közepére teszek a rizsből, köré halmozom a rákokat, majd a mártogatósokat kis tálkákba teszem, és ezeket is tálra helyezem.

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

2 hozzászólás

  1. Szia hol lehet ilyen panírozott rákot kapni? 🙂 Köszönöm előre is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares