Mézes-gyömbéres sárgarépafánk, édes joghurttal

 

Mézes-gyömbéres sárgarépafánk, édes joghurttal

Hozzávalók 4-6 személyre:
50 dkg sárgarépa
50 dkg alma
35 dkg liszt
2 tojás
4 evőkanál méz
2 dl édes joghurt
1/2 citrom reszelt héja
1 darab friss gyömbér (2 cm-es darab)
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
olaj a sütéshez
porcukor

Elkészítés:
Az almát nagyobb, míg a sárgarépát kisebb lyukú reszelőn lereszeljük.
Az almát ezek után jól kinyomkodjuk és hozzátesszük a reszelt sárgarépához, ehhez adjuk a sütőporral elkevert lisztet, a két tojást, a mézet, a reszelt gyömbért, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és az egészet fakanállal jól összekeverjük. Ha a massza híg lenne akkor pici lisztet adunk még hozzá. Forró olajba, kanállal, kis fánkokat szaggatunk és minkét felüket aranybarnára sütjük. Mikor megsültek papírtörlőn leitatjuk az olajat róluk. Majd porcukorral meghintve, édes joghurttal tálaljuk.
Nagyon egyszerű, finom és gyors édesség.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás