Hamburger puffancs

Nagyon szeretjük a házi hamburgerezést, amihez nemcsak a húspogácsát, de a puffancsot is, én készítem.

Ennek a puha pufinak a másik előnye, amellett, hogy nagyon finom hamburgernek, de nagyszerű szendvicset is készíthetünk belőle, egy szelet sajttal, sonkával és friss salátával, majonézzel, tökéletes reggeli, vagy tízórai lehet.

Hamburger puffancs

Hamburger puffancs

Hozzávalók 8 db-hoz:
50 dkg sima liszt
2 db tojássárgája + 1 a tetejére
3 dl tej
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
2,5 dkg friss élesztő
4 dkg vaj

Elkészítés:
Az élesztőt egy deci langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk.

A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot, és a sót.

Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk, hólyagosra a tésztát.

Hamburger puffancs

Hamburger puffancs

Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.

Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük.

Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva, újabb 30 percig kelesztjük.

Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt, szép barnára sütjük, majd rácson hagyjuk hűlni őket.

Hamburger

Hamburger

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás