Burgonyás, omlós keksz

Szilveszterre ideális választás. Ezek a kis sós kekszek, szuper finomak a szilveszteri bulihoz. Akár, csak úgy, rágcsálni valónak, vagy bármilyen mártogatóshoz, salátához nagyszerű. A benne lévő burgonya adja a puhaságát, a vaj pedig omlóssá teszi. Nagyon egyszerű, nem kell hozzá semmilyen, különleges hozzávaló, mégis nagyon finom.
Nálunk, nagyon nagy sikere van. Párom, már most kérte, hogy szilveszterre süssek még.

Burgonyás, omlós keksz

Hozzávalók kb. 30 kisebb darabhoz
15 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
15 dkg hideg vaj
15 dkg főtt, áttört, hideg burgonya
1 tojás a tetejére
1 teáskanál só
1 nagy csipet, frissen őrölt, fekete bors
különféle magok a tetejére, mák, szezám, kömény

Elkészítés:
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzádolgozzuk a főtt burgonyát, a sót és a borsot. Ha nagyon ragacsos, adhatunk még hozzá kevés lisztet. Az egészet jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük körülbelül egy órára.

Miután eleget pihent, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, különféle sütemény formákkal kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A kimaradt tésztát újra összegyúrjuk és újra formázzuk, míg el nem fogy. Amíg az első adag sül, addig a tésztát tegyük vissza a hűtőbe, hogy ne melegedjen fel nagyon, mert hidegen könnyebb vele dolgozni.
A tetejüket felvert tojással lekenjük és tetszés szerint meghintjük különféle magokkal.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10-15 perc alatt, szép aranybarnára sütjük.

Burgonyás, omlós keksz




Címkézve:, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás