Csirkeraguleves zöldbabbal, tárkonnyal

Arra gondoltam, hogy mutatok egy tárkonyos ragulevest, de egy kicsit másképp, mint azt megszoktuk.

Ebben nincs gomba és zöldborsó, viszont, van benne zöldbab. Nagyon finom és könnyű leves lett, ami még Atinak, a kisfiamnak is ízlett, ami nála elég nagy szó 🙂

Csirkeragu leves zöldbabbal, tárkonnyal

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg csirkemell filé
20 dkg sárgahüvelyű zöldbab
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/4 db zeller gumó
1 evőkanál kacsazsír
2 dl tejszín
1 ek burgonyakeményítő
1 evőkanál tárkony (szárított)
1 mokkáskanál őrölt kömény
só, bors
Elkészítés:
Egy fazékban, kacsazsíron megdinszteljük a  vöröshagymát apróra vágva, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd mikor a hús szépen megpirult, hozzáadjuk a zöldbabot és az aprított fokhagymát és az egyformára vágott zöldségeket.
Meghintjük őrölt köménnyel és a tárkonnyal. Rövid ideig dinszteljük a zsíron, majd felöntjük vízzel és lassú tűzön főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek és megfő a csirkehús.
Mikor minden kellően megfőtt, megkóstoljuk és ha szükséges ízesítjük sóval, borssal. Ekkor a tejszínnel elkeverjük a burgonyakeményítőt, hozzámerünk egy merőkanálnyi levet a forró levesből, hogy kiegyenlítsük a hő különbséget és így besűrítjük a levest. Tálaláskor, adhatunk hozzá pár csepp citromot, ha savanykásan szeretjük.

 




Címkézve:, , , ,

2 thoughts on “Csirkeraguleves zöldbabbal, tárkonnyal

  1. Ami 2012-07-26 06:57 Reply

    Jöhet ebédre 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás