Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkinivel töltve, friss salátával

Egy különleges ételt ajánlok a húsvéti asztalra. Rendkívül mutatós, könnyű vendégváró fogás lehet.

Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell töltve, friss salátával

Hozzávalók 6 személyre:
2 db nagyobb csirkemell filé
1 csomag szeletelt bacon
4 dl natúr joghurt
4-5 gerezd fokhagyma
20 dkg csiperke gomba
3 dkg szárított trombita gomba
2 db kisebb cukkini
1 csomag újhagyma
2 dl főzőtejszín
1 db tojás
3 dkg vaj
pici olívaolaj
1 ág friss kakukkfű levél
1 teáskanál friss vagy szárított borsikafű

fehér bors
őzgerinc forma a sütéshez

Elkészítés:
Előző nap a csirkemell filéket vékony szeletekre vágom, a joghurtba belereszelem a fokhagymát, a hús szeleteket jól beleforgatom, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe teszem és másnapig a hűtőbe teszem.
Másnap a szárított gombát beáztatom, ebből csak keveset használok, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítom, felszeletelem. A cukkinit megmosom, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágom. Az újhagymát megtisztítva felkarikázom.
Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, gombát és a cukkinit megpirítom, hozzáadom a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózom, borsozom, hozzáadok egy kevés borsikafüvet, és kakukkfüvet, felöntöm a tejszínnel és beforralom. Mikor kész hozzákeverek egy felvert tojást.
Az őzgerinc formát kibélelem a bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyok a tetejére. A húst kiveszem a joghurtból, a kezemmel lesimítom róla a felesleget, megsózom, borsozom és ráteszem a bacon szeletekre, úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyok annyi szeletet amivel be tudom fedni.

Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell töltve, friss salátával

A mélyedést kitöltöm a tejszínes zöldségmasszával. Befedem a csirkemell szeletekkel és a baconnel. Beleteszem egy nagyobb tepsibe és közepes hőfokon kb 40-50 percig sütöm. Ami kisül belőle folyadék azt a végén leöntöm róla. Kissé hagyom kihűlni, majd szeletelem és friss salátával tálalom. Hidegen és melegen is finom étel. A salátához egy csomag madársalátát megmosok, lecsepegtetem, egy fej lila hagymát felkarikázok, három paradicsomot gerezdekre vágok, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverem, meglocsolom kevés extra szűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszek rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatom és tálalom a hús mellé.




Címkézve:, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás