Húsleves marhafarokból

Minap a piacon járva elsétáltam a hentes pult előtt, megpillantottam az egyik tálcán szépen, egymás mellett sorakozva ezeket a gyönyörű, húsos marhafarok darabokat. Sajnos ritkán kapok, viszont nagyon szeretjük. Vettem belőle és hazaérve mindjárt hozzá is láttam a leves elkészítéséhez.

Ez nem a hagyományos ököruszályleves, hanem egy gazdag ízvilágú, zöldséges húsleves.

A levesben a hús omlósan puha lett, gazdagon zöldségelve, cérnametélttel remek végeredmény született. Amúgy is, ilyenkor ősszel, amikor hűvösebbre fordul az idő, nagyon jól esik egy tányérral ebből a forró, isteni finom levesből.

Húsleves marhafarokból

Hozzávalók:
1,5 kg marhafarok
5 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa, zöldjével
1 db karalábé
1 kisebb darab friss zeller, zöldjével
1/4 kis fej kelkáposzta
1 közepes paradicsom
1 közepes tv paprika
1 kisebb erős, zöldpaprika
3-4 kisebb gomba
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
6-7 szem egész fekete bors
1 kis darab babérlevél

15 dkg cérnametélt

Elkészítés:
A marhafarokkal nincs túl sok tenni való, mivel már eleve darabolva vettem, megmosva beleteszem egy fazékba, felöntöm hideg vízzel és felteszem főni.

Mikor elkezd forrni, leszedem a habját, befűszerezem, és lassú tűzön főzöm legalább 3 órán keresztül, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul, de még nem esik le a csontról.

Ekkor a megtisztított zöldségeket hozzáadom, a zeller és petrezselyem zöldeket, jól megmosva cérnával csokorba kötöm, úgy teszem hozzá.

Miután, minden zöldség belekerült, készre főzöm. Miután elkészült, hagyom kissé leülepedni, óvatosan tálra szedem a zöldséget és a húst, a levest átszűröm.

Cérnametélttel, szárított csípős pirospaprikával megszórva tálalom.

Húsleves marhafarokból

A marhafarokból érdemes ezt az ételt is kipróbálni:

                Marhafarok tejszínes gombamártással, bazsalikomos kifliburgonyával

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás