Pikáns babsaláta

Nagyon egyszerű salátát készítettem. De ez nem egy olyan “5 perc alatt kész” saláta recept. Viszont, azzá tehetjük, ha előző nap beáztatjuk, majd megfőzzük a babot, mert akkor másnap, tényleg csak össze kell dobni. Én is így tettem, de csak azért nem készítettem el aznap, mert mire elkészült volna addigra már esélye sem lett volna annak, hogy elfogyjon. Jól laktunk mással:) Tehát, eltettem a hűtőbe és másnap csak elővettem, kihalásztam a levéből, és így dolgoztam vele tovább. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és laktató saláta.

Pikáns babsaláta

Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg nagyobb szemű, salátabab
10 dkg szeletelt bacon
1 kis fej jégsaláta
1 kisebb fej lila hagyma
1 db füstölt szalonnabőrke (elhagyható)
1 db babérlevél
1 ág friss kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
1 normál szelet, pirított kenyér
2 evőkanál mustos modenai balzsamecet
1 mokkáskanál őrölt kömény

bors
Elkészítés:
A babot minimum 4 órára hideg vízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.
A bacont két ujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lila hagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot megsózzuk, borsozzuk és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.
A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lila hagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.
Megpirítunk egy vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával és apró kockára vágjuk.

Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfű leveleket és meglocsoljuk a balzsamecettel.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , ,

4 thoughts on “Pikáns babsaláta

  1. Gizi 2012-01-26 22:47 Reply

    Nagyon finom lehet ez a saláta, én biztosan nagyon szeretném.:)

  2. veruss 2012-01-27 17:47 Reply

    Kedves Gizi!Nagyon egyszerű, nincs túl bonyolítva, és így is nagyon finom. 🙂

  3. paariza 2012-04-24 16:38 Reply

    Nagy salátaimádó vagyok , bár a babbal nem vagyok nagy barátságban , azért egyszer biztosan kipróbálom . Már a látvány is megér egy misét .

    • veruss 2012-04-24 19:13 Reply

      Kedves Paariza!Örülök, hogy tetszik, érdemes megkóstolni nagyon finom. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás