Sült csirkecomb, paprika mártással, gnocchi-val

A sült paprikából készült mártás teszi különlegessé ezt a szimpla sült csirkecombot, amihez köretként burgonya nudlit azaz gnocchit készítettem. A családnak nagyon tetszett ez az összeállítás, főleg, hogy Ati aktív közreműködőként segített a gnocchi formázásában, így még jobb étvággyal ette.

Sült csirkecomb, paprika mártással, gnocchi-val

Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkecomb
4 db piros kápia, vagy kaliforniai paprika

fekete bors
fehér bors
pici pirospaprika
1 kanál zsír
1/2 dl tejszín

A gnocchi-hoz: (magyarul burgonya nudli)
1 kg lisztes burgonya
20 dkg liszt
2 tojás sárgája
2 evőkanál búzadara
3 dkg vaj
kis csokor friss petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A csirkecombokat bedörzsölöm sóval, borssal, pirospaprikával.
Sütőtálba teszem, kanálnyi zsíron először alufólia alatt, majd a fóliát levéve 200 fokon kb. 30-40 perc alatt szép pirosra sütöm őket.
A paprikákat megmosom, szárazra törlöm, majd láng fölött, vagy a sütőben a grill alatt megsütöm, majd miután megsültek, lefedve hagyom hűlni, majd meghámozom, eltávolítom a csumájukat és a magokat. Kézi mixerrel pépesítem, majd pici sóval, fehér borssal ízesítem. Melegen tálalom.
Nem fűszerezem túl, mert akkor nem érvényesül a friss paprika íze.

A gnocchi-hoz a burgonyát héjában, sós vízben megfőzöm, miután megfőtt meghámozom, összetöröm, és hagyom, hogy a gőzzel távozzon a benne lévő víz, majd hozzáadom a két tojás sárgáját, a lisztet, búzadarát, sózom, borsozom. Közben vizet forralok egy kis sóval egy nagyobb edényben. Hosszabb rudakká sodrom a tésztát, majd ujjbegynyi darabokra vágom, a villa domború felét végig görgetem a darabokon, barázdákat hagyva a tésztán, hogy a mártást minél jobban felvegye. Beledobom a forrásban lévő vízbe, azonnal megkeverem, és addig főzöm, amíg feljönnek a víz felszínére. Nem kell leöblíteni a gnocchi-t, mert akkor nem tapad rá jól a mártás. Miután leszűrtem, forró vajon, apróra vágott petrezselyemmel átforgatom.
Tálaláskor a csirkecombok mellé halmozom a gnocchi-t, a paprika mártást melegen ráöntöm és kanállal tejszíncsíkot húzok bele, ezzel díszítem.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás