Sütőtökös, sonkás házi metélt, bazsalikommal

Nagyon szeretjük a tésztaféléket, főleg, ha itthon készül. A házi tésztának nincs párja. Igaz, hogy időigényesebb és dolgozni kell vele, de a végeredmény megéri a fáradozást. A mártás viszont pillanatok alatt elkészül és a friss hozzávalóknak köszönhetően egészséges. Természetesen elkészíthető egy csomag bolti széles metéltből is.
 

Sütőtökös, sonkás házi metélt, bazsalikommal

Hozzávalók 4 személyre: 
20 dkg sonka
6 dkg sajt
15 dkg sütőtök
1 db kápia paprika
4 szál újhagyma
2 dl tejszín
2 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
kis csokor bazsalikom
frissen őrölt feketebors
A házi metélthez: 
30 dkg fele rétes, fele simaliszt
3 db tojás
A tésztához a lisztet átszitálom, beleteszem a robotgép dagasztó táljába, majd hozzáadom az egyenként felütött tojásokat. A gépet beindítom, ami 1-es fokozaton 5-6 perc alatt készre gyúrja. Miután a tészta teljesen összeállt, kiveszem a gépből, megformázom, majd fóliába teszem és a hűtőben fél órát pihentetem a nyújtás előtt.
Miután a tészta eleget pihent, tészta nyújtó géppel többször átnyújtva, 2 mm vastagságra nyújtva metélt készítő fejjel felvágom, majd meglisztezem és hagyom szikkadni, míg a mártást elkészítem.
Természetesen mindezt kézzel is el lehet készíteni, de úgy időigényesebb és fárasztóbb is.
A mártáshoz a vajat felhevítem, hozzáadom az olívaolajat, hozzáadom a felkarikázott újhagymát kissé pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát. Megsózom, meghintem frissen őrölt feketeborssal, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott sütőtököt és a reszelt sajtot. Mikor a sajt elolvadt, apróra vágott bazsalikomot adok hozzá, felöntöm a tejszínnel, és összeforralom.
A tésztát 4-5 perc alatt lobogó sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem, (nem kell leöblíteni) majd kevés kacsazsírt teszek rá és összekeverem.
Tálaláskor a szószt ráteszem a tésztára és meghintem aprított friss bazsalikommal.




Címkézve:, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás