Almatorta kifordítva, mandulás tejszínhabbal

Véget ért a Karácsony 🙁 viszont az ünneplésnek még korán sincs vége, hiszen, néhány nap múlva, itt a Szilveszter. Az óév elbúcsúztatása, és az újév köszöntése, mindenki számára jeles esemény. Ilyenkor, a bulizásé a főszerep. Ha társaságot várunk, illik egy két finomságot készítenünk, amivel megvendégelhetjük barátainkat. A sós pogácsák, sajtosok mellé, kínálhatunk ilyen finomságot is, mint ez a fordított almatorta, amit mandulás tejszínhabbal teszünk különlegessé. Biztos, hogy mindenki örömmel fogja fogyasztani. Nekünk viszont, nem kell sokat vesződnünk vele, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, így jut elegendő időnk a többi finomságra is.

Almatorta kifordítva, mandulás tejszínhabbal

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt
10 dkg barna nádcukor
8 dkg vaj
3 db tojás
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál mandulalikőr
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 db narancs reszelt héja

Almatorta kifordítva

A tetejére:
4 db közepes méretű, hámozott alma
10 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
1/2 citrom leve

A mandulás tejszínhabhoz:
3 dl habtejszín
5 dkg darált, héjas mandula
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál mandulalikőr

amiben készül:
27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőbe is tehető tapadásmentes serpenyő

Elkészítés:
Az almát, miután meghámoztuk, vékonyan felszeleteljük.
A serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 10 dkg vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét és az egészet addig sütjük, néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megpirul.
Elrendezzük tetszés szerint az almaszeleteket, majd lekapcsoljuk alatta a tüzet és így hagyjuk hűlni amíg a tésztát elkészítjük.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, mandulalikőrt, gyömbért és a narancs reszelt héját, majd az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként, hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.

Ezek után, lazán hozzákeverjük a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét.

Végül a tésztamasszát rásimítjuk a karamellás almaszeletekre. Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Miután megsült, hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk egy tálra és szeletelve a mandulás tejszínhabbal tálaljuk.

Almatorta kifordítva, mandulás tejszínhabbal

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás