Rántott paprika

A héten hatalmas, vastag húsú, piros paprikából főztem be lecsót és kérte a párom, hogy készítsek rántott paprikát is belőle, mert annyira guszta, hogy megkívánta. Nagyon szereti csak úgy, magában. Kever hozzá egy kis tartárt és azzal fogyasztja. Tényleg nagyon finom, én is nagyon szeretem.

Kétfélét készítettem zsemlemorzsába és kukoricalisztbe paníroztam. Mindkettő finom lett, a kívül ropogós panír, belül puha, édeskés, zamatos paprikát rejtett.

Érdemes kipróbálni, mert szuper kaja, egyszerűen elkészíthető, gyors és olcsó. Van már fent a blogon ilyen receptem, a zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, azt is fincsi 🙂

Rántott paprika

Hozzávalók:
4 db nagyobb, vastag húsú paprika
2 db tojást
sima liszt
kevés tej
zsemlemorzsa
kukoricaliszt
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Tálba ütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és habverővel jól felverjük. Hozzákeverjük a lisztet, míg teljesen sima nem lesz, ekkor adunk hozzá tejet és sűrűbb palacsintatésztát keverünk.

A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk és a magokat is eltávolítjuk.

Tetszés szerint felvágjuk őket. Én javaslom, hogy legalább negyedekbe, mert úgy könnyebb velük dolgozni, majd a belsejüket meghintjük sóval és borssal.

Rántott paprika

A darabokat villával megmártjuk a tojásmasszában, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában, vagy kukoricalisztben.

Forró olajban megsütjük, majd papírtörlőre téve, leitatjuk róluk a felesleges olajat. Fogyasszuk tartármártással, melegen és hidegen is nagyszerű.

Rántott paprika

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás