Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprika

Kóstoltatok már rántott paprikát? És fűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprikát? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy kipróbáljátok, ezt a receptet, nagyon finom, azt garantálom 🙂

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprika

Hozzávalók:
Személyenként, egy-egy szép vastag húsú paprika
30 dkg krémsajt
friss snidling
friss bazsalikom
friss petrezselyem
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A paprikákat megmosom, megtörlöm, hosszában ketté vágom, eltávolítom a csumát és a magokat. Belsejüket meghintem sóval, borssal. A krémsajtot összekeverem az apróra vágott zöld fűszerekkel, sózom, borsozom és egyenletesen belekenem a paprikák belső felébe. A tojásokat felverem, sóval borssal ízesítem, majd annyi lisztet keverek hozzá, hogy valamivel sűrűbb legyen mint a palacsinta tészta. A paprikákat belemártom a liszttel elkevert tojásos masszába, majd szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába fogatom, mindezt villa segítségével. Majd nem túl forró olajban először a paprikák alját, majd a krémsajtos felüket is, oldalanként 4-5 percig szép aranyszínűre sütöm.

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprika

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , ,

One thought on “Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprika

  1. Vicuska 2011-08-17 19:11 Reply

    Ilyen lehetőségről még nem is hallottam, hol szerzed ezeket az eredeti ötleteket? El tudom képzelni, milyen finom lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás