Rozmaringos-kapribogyós sült burgonya

Mint már írtam, van egy pár recept a gépemen, amit még nem posztoltam a blogon. Volt egy verseny, amire az egyik héten Toszkán receptekkel kellett nevezni. Ez a rozmaringos-kapribogyós sült burgonya köret is innen való, borzasztó egyszerű az elkészítése és nagyon finom. Érdemes kipróbálni, nagyon jól illik sült csirke, vagy hal mellé. Most én is, sült csirkecombok mellé készítettem és nagyon ízlett mindenkinek.

Rozmaringos-kapribogyós sült burgonya

Hozzávalók 2 személyre:
4 db közepes méretű burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt rozmaring
1 nagyobb ág, friss rozmaring
1 dl olívaolaj
6-8 szem kapribogyó

Rozmaringos-kapribogyós sült burgonya

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, jól átöblítjük, lecsepegtetjük.

Egy kisebb tűzálló tál aljára olívaolajat öntünk, beletesszük a burgonyát, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, a kapribogyót, megszórjuk nagyobb szemcséjű sóval, meghintjük őrölt rozmaringgal és rátépkedjük a friss rozmaring leveleket.

Meglocsoljuk olívaolajjal és előmelegített sütőben, 200 fokon, 35-40 perc alatt, készre sütjük.

Rozmaringos-kapribogyós sült burgonya

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’




Címkézve:, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás